Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Besloten Informatiebijeenkomst over China VNO-NCW

2 July 2020 @ 15:30 - 17:00

Er beweegt veel rondom de economische betrekkingen en politieke ontwikkelingen in en tussen China en Europa. China positioneert zichzelf meer en vaker als grootmacht met toenemende geldingsdrang en de coronacrisis heeft de afgelopen tijd nog duidelijk(er) gemaakt hoe afhankelijk Nederland en Nederlandse bedrijven zijn van China.

In de economische betrekkingen met China spelen talloze zaken: onder andere IMVO, hoe creëren we een ‘gelijk speelveld’ en wat betekenen de verschuivingen in de economische en politieke ontwikkelingen?

Tijdens deze informatiebijeenkomst zullen we bovenstaande onderwerpen en problematiek behandelen met de volgende personen:

  • Lily Sprangers, manager LeidenAsiaCentre (moderator)
  • Ardi Bouwers, directeur/oprichter van de China Circle, die haar onderzoek presenteert dat ze deed met Krijger Partners naar hoe het Nederlandse bedrijfsleven in China met deze uitdagingen omgaat;
  • Ed Kronenburg, voormalig ambassadeur in Beijing die ingaat op de veranderende politieke context waar buitenlandse en met name Nederlandse bedrijven zich voor gesteld zien;
  • Lucas Noldus, wetenschapper, hoogleraar, ondernemer/oprichter van Noldus Information Technologie, die vertelt over zijn ervaringen met zakendoen in China, rakend aan IMVO en een veranderende markt.

Door middel van een interview met de sprekers behandelt Lily Sprangers de genoemde topics en daarbij geeft ze voldoende ruimte voor vragen of input.
De moderator en sprekers zitten in de Malietoren lijfelijk – op voldoende afstand – bij elkaar aan tafel.

Volgen van het interview (en deelnemen aan de bijeenkomst) gebeurt via een Teams-meeting.

Aanmelden kan middels een e-mail aan secretariaateconomie@vnoncw-mkb.nl.
Na aanmelden wordt een link toegestuurd.

In de interactieve Q&A-sessie kunnen online vragen worden gesteld. Meer informatie hierover ontvangt u eveneens na aanmelding.

De bijeenkomst is besloten voor leden van VNO-NCW en MKB-Nederland.
Mochten er op voorhand al vragen zijn, dan kunnen deze worden gemaild naar keuning@vnoncw-mkb.nl.

Details

Date:
2 July 2020
Time:
15:30 - 17:00
Website:
https://www.vno-ncw.nl/agenda/informatiebijeenkomst-over-china

Organizer

VNO-NCW