Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

De wereld volgens Xi Jinping. Wat betekent dit voor Nederland ? Is een conflict onvermijdelijk?

December 1 @ 16:30 - 19:30

 

 

 

 

Een debat met Ed Kronenburg, Ambassadeur in China van 2017-2019 en Henne Schuwer, Ambassadeur in de Verenigde Staten van Amerika van 2015-2019.

Dit debat zal worden geleid door Boudewijn Poldermans, vice voorzitter van de Netherlands China Business Council.

Mr Ed Kronenburg

Mr Ed Kronenburg (1951) studeerde Privaatrecht aan de Universiteit van Utrecht. Na zijn afstuderen in 1973 was hij reserve officier bij de Koninklijke Luchtmacht. Van 1976 tot 2019 was hij als diplomaat werkzaam in Jakarta, Parijs, Brussel. Daarna als Grootmeester van H.M. koningin Beatrix en als Secretaris Generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De laatste twee jaar van zijn diplomatieke carrière was hij Ambassadeur in de Volksrepubliek China.
Vanaf 2019 accepteerde hij een aantal functies waaronder: Voorzitter van de Raad van Toezicht van het NIMD (Netherlands Institute for Multiparty Democracy, Voorzitter van de Raad van Advies van de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit), Lid van de Raad van Toezicht van het Leiden Asia Center, en Adviseur van Royal IHC (Scheepsbouw) en ASML. Daarnaast is hij momenteel de Speciale Gezant van het Ministerie van Buitenlandse Zaken belast met het voorbereiden van een internationale conferentie in februari 2023 over het Verantwoordelijk Gebruiken van AI op Militair Gebied (REAIM).

Mr Henne Schuwer

Gedurende 42 jaar werkte hij voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zijn loopbaan concentreerde zich op de EU en de transatlantische betrekkingen.
Sinds het EEG Voorzitterschap van 1986, was hij betrokken bij alle Nederlandse Europese Voorzitterschappen tot 2004, toen hij Coreper I voorzat. Tijdens zijn plaatsing in Nederland was hij ondermeer secretaris van de Coordinatie Commissie Europese Zaken en, tijdens het EEG Voorzitterschap 1991, Adjunct Secretaris van de Ministerraad.
Zijn transatlantische ervaring deed Schuwer op tijdens zijn periode als Director of the Private Office van de Secretaris Generaal van de NAVO en drie plaatsingen in de VS, eindigend in zijn Ambassadeurschap in Washington van 2015 tot 2019. Momenteel is hij lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken, Senior Advisor bij Kreab International, voorzitter van het Netherlands House for Education and Research en Director Europe van het Centre for Political and Diplomatic Studies.

Mr Jochum Haakma

Voorzitter van de Netherlands China Business Council en de European China Business Council. Voormalig Consul Generaal in Hong Kong en Shanghai.

Klik hier voor een meer volledig  CV.

Drs Boudewijn Poldermans

Drs Boudewijn Poldermans is sinoloog, China volger, publicist, commentator, ondernemer en consultant. Hij is al meer dan 40 jaar actief in China.  Boudewijn is vice-voorzitter van de NCBC.

Klik hier voor een meer volledig  CV.

Locatie: Spaansche Hof
Adres: Westeinde 12, 2512 HD Den Haag
Datum: Donderdag 1 december 2022
Tijd: 16.00 – 19.30 uur
Taal: Nederlands

Programma

16.00 uur     Aankomst en Registratie

16:30 uur     Welkomstwoord door Jochum Haakma, Voorzitter NCBC

16.40 uur     Inleiding door Moderator Boudewijn Poldermans, Vice Voorzitter NCBC

16.45 uur     Debat met Ed Kronenburg en Henne Schuwer, geleid door Boudewijn Poldermans

17.30 uur      Vraag en antwoord

18.00 uur      Netwerkreceptie

19.30 uur      Einde

Kosten: Gratis voor leden van de NCBC
Niet leden: € 25 (geen BTW)
Studenten: € 9 (geen BTW)

Klik hier om te registreren

Details

Date:
December 1
Time:
16:30 - 19:30
Website:
https://form.jotformeu.com/92692656616368

Organizer

Netherlands China Business Council

Venue

Het Spaansche Hof
Westeinde 12
Den Haag, Zuid Holland 2512HD Netherlands
+ Google Map