Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

NCBC Webinar: China na de Pandemie; Met NOS China-correspondent Sjoerd den Daas

3 June 2020 @ 15:00 - 16:00

Free

De NCBC nodigt u uit voor het webinar “China na de Pandemie” met NOS China-Correspondent Sjoerd den Daas.

Tijdens dit webinar, dat plaatsvindt op woensdag 3 juni van 15.00 tot 16.00 uur, spreekt hij over zijn ervaringen in China en de ontwikkelingen in dit fascinerence land. Ook beantwoordt hij vragen.

Sjoerd over Sjoerd:
“Zoveel mensen, zoveel verhalen. De 1,4 miljard Chinezen weten je keer op keer te verrassen. Vaak in positieve, soms in negatieve zin. Vervelen doet het in elk geval nooit.
Dat is ook wat mijn eerste docent Chinees me ruim tien jaar geleden vertelde toen ik begon aan het avontuur van mijn leven: als je Chinees gaat leren, hoef je je nooit meer te vervelen. Hij had gelijk, zoveel is me wel duidelijk na verschillende periodes van stage, studie en werk in het land.

Na een studie fysiotherapie, een minor Chinees en een studie bedrijfseconomie in Groningen en het Zweedse Uppsala meldde ik me in 2012 op de redactie van RTL Nieuws. Daar werkte ik me na een stage op de economieredactie op tot redacteur en verslaggever voor de uitzendingen van RTL Z. Daarna maakte ik met eerst het Financieele Dagblad, later ook RTL de sprong richting mijn droombaan: een correspondentschap China. Sinds het voorjaar van 2019 mag ik als correspondent de nieuwsconsument meenemen door dit fascinerende land voor de multimediale platformen van de NOS.

Gratis webinar voor leden.

Details

Date:
3 June 2020
Time:
15:00 - 16:00
Cost:
Free

Organizer

Netherlands China Business Council